• Geef kleur aan je leven

  Het begon als een grapje. Werd opgepikt door een magazine. Opgemerkt door een aantal slimme uitgevers. En met succes. Want ze vliegen als warme broodjes over de toonbank.Kleurboeken. Voor volwassenen.

  Haal je potloden van zolder

   De een met enige reserve, onwennig, de ander juist vol overgave. Feit is dat steeds meer mensen kleuren en tekenen om hun hoofd leeg te maken. En dat dit van een ietwat exotisch verschijnsel inmiddels een geaccepteerde tijdsbesteding is geworden.

  Is het nostalgie? Een antwoord op de digitalisering? Gewoon een slimme zet van marketing-strategen?

  Geef je brein de ruimte

  Het is in ieder geval een reactie op onze tijd. De hoge snelheid van het leven, de veelheid aan communicatiemiddelen. Oneindige mogelijkheden zijn geweldig. En ingewikkeld. En vermoeiend.

  Je brein is volledig capabel om op meerdere borden te schaken. Verandering en ontwikkeling, een veelheid aan prikkels geven energie, geen overspanning. Wij raken uitgeput, niet ons brein. En wij kunnen daar zelf iets aan doen.

  Creëer focus en flow

  Door actief richting te geven aan onze aandacht faciliteren we ons brein om links en rechts te mengen tot ‘volle kracht vooruit’ wanneer dat nodig is. Hoe gek het ook mag lijken, nu en dan een uurtje kleuren, kliederen of tekenen is een beproefd recept om een burn-out te voorkomen.

  Jezelf adempauzes toestaan maakt dat je nu en dan buiten adem kunt zijn. Met focus vertragen is wat je nodig hebt om effectief te kunnen versnellen. Creatieve denk- en werkvormen, mindfulness of gewoon een uurtje wandelen of zwemmen, je kleurrijke brein is er dol op. En levert als tegenprestatie, van nature, flow.