• Stel je wint de staatsloterij…

  Oké. Maar stel nou dat je het winnen van die 30 miljoen op oudejaarsavond niet als onzinnig zou afdoen. Stel dat je erin zou durven geloven. En dat je nog zou winnen ook. Wat dan? Hoe zou je leven er dan uitzien?

  Hoe zou je leven eruit zien als je de loterij wint?

  Deze vraag is de eerste uit een serie van drie life planningsvragen. Life planning? Kun je het leven plannen dan? Nou, nee. Natuurlijk niet. Wat niet wegneemt dat je er best eens over kan nadenken wat je met je leven wilt doen. Wat doet er wezenlijk toe voor jou? Wat wil je nalaten? Want het leven kan je niet plannen, maar bewust plannen maken om te leven naar wie je bent, naar wat je wilt en belangrijk vindt, dat kan wel.

  Zeg nu zelf, het is toch vreemd dat we van alles en nog wat plannen, van klussen in en om het thuis tot onvergetelijke vakanties, om verder veel door het toeval te laten bepalen. Hetzelfde toeval waar we, wanneer ernaar gevraagd wordt, eigenlijk niet eens in geloven.

  Wat ga je doen?

  Nou dan. Dus? Hoe zou je leven er uitzien als jij vandaag de loterij wint? Blijft alles bij hetzelfde of zou je dingen veranderen?