• We snakken naar tijd

  Je aandacht verdelen tussen werk en privé is niet zo gemakkelijk als sommige ‘vijf-tips’ lijstjes suggereren. Standaardoplossingen bestaan niet. Moderne mannen en vrouwen snakken naar tijd. Naar kwali-tijd in plaats van kloktijd. Aandacht. En niet als onderdeel van de af te vinken ‘to-do’ lijst.

  Vaker langs het veld staan

  Wie wil er niet vaker langs het veld staan bij de sportactiviteiten van zijn kinderen. Ze helpen met hun huiswerk, voorlezen op bed. Meer ruimte voor die oude hobby, die ene afspraak die er alsmaar bij inschiet. Tijd om elkaar weer eens te spreken en niet alleen gedag zeggen. Energie over hebben om op woensdag naar het filmhuis te gaan. Zomaar.

  Is er echt geen slimme truc om op het slappe koord van je tijdsbesteding te dansen?

  Gelukkig wel. Er is er één die altijd werkt. Voor iedereen. Het is alleen geen truc, het is een lifestyle keuze. De keuze voor focus. De aanvang, de reis en de bestemming. In één. Want wat je aandacht geeft groeit en waar je op focust bloeit.

  Work-life balance versus life-work balance

  Let wel even op: dit werkt alleen als je de misvatting los laat dat een goede ‘work-life balance’ belangrijk is. Want dat is niet zo. Van belang is de juiste ‘life-work balance’. We raken echt niet van het pad door hard werken. We verliezen grip op ons geluk door het besef kwijt te raken waarom we ook alweer zoveel uren aan het maken zijn.

  Focus op dat wat er in jouw leven wezenlijk toe doet om te hebben, te doen en te zijn. Al het andere volgt daaruit.